Stikkord

, , ,

Det nye verktøybiblioteket i Toronto

Har du hørt om Torontos nye bibliotek ? I motsetning til de fleste av byens andre offentlige biblioteker , frykter ingen her å bli hysjet på for å snakke høyt . Årsaken er at i stedet for å låne ut bøker , så tilbyr dette bibiloteket et enormt stort utvalg av verktøy til utlån. I detaljehandelen koster utsytret som her lånes ut alt fra $ 68 til $ 800 per enhet.

Det er dyrt å eie verktøy som oftest ikke brukes til annet enn å ta plass. For eksempel blir en vanlig strømdrill i gjennomsnitt kun brukt 13 minutter i sin levetid. Så det gir mening i å dele.

Besøk Torontos første Tool Library her ! Målet med initiativet er ganske enkelt gjenbruk av verktøy. Vektøy som sjelden eller aldri er i bruk blir donert til biblioteket, for så å bli lånt ut til de som måtte trenge det.

Biblioteket ble offesielt lansert i mars 2013. Siden oppstarten har det fått mye oppmerksomhet fra media og lokalsamfunnet. Det er nå mer enn 40 verktøybiblioteker over hele USA. Den eldste finner du i Berkley i California. Dette biblioteket signerer ut minst 4300 verktøykasser per måned. Det har tre deltidsansatte.

The Toronto Tool Library har mottatt over 1000 enkeltstående verktøydonasjoner og låner for tiden ut 250 verktøykasser hver måned. For å komplettere tilbudet , tilbyr det også workshops som gir deltagerne innføring i hvordan vertøyet brukes.

«Hvis vi lærer å dele de ressursene vi har, og gi økonomiske insentiver til å delta i mer samarbeidende forbuk , er det ingen grense for hvor mye vi kan utvide slike type konsepter,» sier Ryan Dyment , grunnleggeren av Toronto Tool Library.

Biblioteket hadde allerede i august 2013 lånt ut over 1100 verktøykasser. Dette gjør det meget rimelig å pusse opp, og større renoveringsjobber mulige for Torontos innbyggere. Det stømmer nye donasjoner til hver måned, så biblioteket vokser raskt. Det er planlagt å åpne et nytt utlånssted øst i Toronto i løpet av høsten 2013.

Sjekk ut mer om historien her